Novi Sad
14.01.2022.
10:10 > 10:09
Novi regulacioni plan bloka oko Masarikove ulice predlaže dizanje spratnosti, uz gotovo potpunu zamenu kuća - zgradama.
  • Vera

    26.01.2022 10:00
    crna kuća
    "Crna kuća" valjda ima vlasnika, s obzirom na svoju veličinu, verovatno jednog, on svakako zna šta želi sa svojim vlasništvom, pa nije jasno zašto neko vodi bitku za njegovu svojinu i u njegovo ime! Kuča očigledno nema neku istorijsku ni arhitektonsku vrednost, da bi po bilo čemu zasluživala neku posebnu zaštitu, tako da većina ovih žučnih apela dosta čudno zvuči! Kako je sročen ovaj tekst, ispada da novosadsku omladinu čine sve sama siročad, čije je to utočište! Pa neće baš biti tako, postoje tolike ustanove, koje bi bile zadovoljne kada bi omladina malo navratila do njih! Sve to korisno što kažu da rade i da su radili, mogu lako i da nastave i u nekoj vedrije okrečenoj kući! A dosta napuštenih objekata ima u Novom Sadu koji vape za nekom ovako kontruktvinom akcijom i novim sadržajima!
  • Sale

    21.01.2022 20:20
    Gotovo
    Ajmo, dosta sve svirali, sad malo mi.
  • Koki

    17.01.2022 21:24
    Trebalo bi još nešto da znate.
    Jako mi je žao Crne kuće. Za one koji ne znaju, Crna kuća je zapravo predstavljala jedno utičište novosadske omladine i svakog ko je želeo promene u društvu i kulturi. Bez nasilja, svako je bio dobrodošao. Sve se provlačilo kroz diskusiju, ideje i kulturu. Zašto je to loše? Za vas koji tamo niste bili, šteta je, jer ste zaista nešto mogli da naučite, da pokrenete, da se usudite.....
  • 002211

    17.01.2022 08:33
    Sve će nam pojesti poltroni.
  • Komšija

    14.01.2022 17:53
    ...
    Nema šanse ni kasarna preko puta (nema je na mapi) nikako da se napravi nešto konkretno kao i da se izmesti vatrogasni dom iz šireg centra grada
    Stara priča 30god...
  • Dane

    14.01.2022 17:28
    @QQ
    Pa lepo jedan,napisa moze i parking,sat 10,5eura i....? Ajte bre manite se gluposti,mesto je ifealno za szambeno poslovni objekat sa garaznim mestima! Rusi sve staro i nepotrebno,pravi novo,moderno,sigurno i nadasve,svako gleda zaradu! Cao!
  • Prvo

    14.01.2022 17:04
    Srbijanac?
    Sta znaci "drugosrbijanac" stvarno bih voleo da mi neko kaze. Da li onda postoji i "prvosrbijanac? I zasto srbijanac a ne Srbin? Koji su po redu bosanci pobegulje sa ratista koji su izdali prave Srbe koji su se borili do kraja-"predsrbijanci" ? Ako su bosanske pobegulje pravi Srbi , e onda i da ne postojimo vise..
  • TBL

    14.01.2022 15:53
    On bi išao da pripomogne da se ruši Crna kuća, vidi ti junaka! Što nisi tamo pripomogao svojima kad se ratovalo nego zbrisao ovamo, pa bi i ovde da rušiš i unosiš zlu krv? Pošto tvoj skromni umni količnik ko što neko reče" malog naciste" to ne može da procesuira,pogledaj na netu šta sve organizuje Crna kuća. Organizovala je pomoć i za vas kad ste došli ovde bez ičega, sram te bilo. Hrane beskućnike, pomažu životinjama, nezbrinutoj deci, daju prostora mladim ljudima da afirmišu svoje talente i nauče nešto novo. Pozdrav za sve normalne ljude koji internet ne doživljavaju kao sredstvo za lečenje svojih frustracija, poput ove neznalice!
  • Vruće plate

    14.01.2022 13:59
    Kome još nije jasno
    Da je AV prodao Vojvodinu dodiku? Nije batica br 2 ovde što vole već da pripremi teren
  • N

    14.01.2022 12:48
    N
    Moze i oarking umesto CK sat 19eura!
  • kukala ti...

    14.01.2022 12:47
    QQ

    obrazlozi, zasto? sta radi to CK sto ti se ne dopada? pravi hranu za beskucnike? organizuje razne teme koje su za tebe malog nacistu sa interneta previse dirljive? sere mi se od vas poluautisticnih klanovaca za neta. vrati se na reddit. sta kazes malo da se preore dvoriste i slicni naci kampovi?
  • Dejan

    14.01.2022 12:44
    Ns
    Da li znate ko je pravi gazda te CK ? Ko bude dublje kopao,iznenadice se ! Doda je isao u ambasadu na pregovore za parcelu a ovi tzv. ,,urbanisti,, su samo pijuni u zavrsavanju posla. Svi oni ce dobiti neke hacijende po Fruskoj Gori u zaslugu za ovo, doda ce skupo naplatiti te kutije od zidova, mile ronhil ce oprati koji milion, narod ce da se guzva, buka, prljavo i ostavice neresiv problem za ovaj grad za naredna pola veka
  • Tjax

    14.01.2022 12:33
    Dje drugosrbijanac prodje
    tu trava vise ne raste, samo beton i to skrnavo. Dobrodosli vojvodjani u dodikovu stvarnost
  • @Rasa sa salasa

    14.01.2022 12:25
    Svakih par godina 1 etaža više
    Raso, spratnost je povećana i to baš po želji investitora-tamo gde je bila povećana i u prethodnoj izmeni pre par godina!
  • @ Rade

    14.01.2022 12:25
    "Bosanizacija grada!"

    Jedno vreme sam poslom morao često da idem za BiH. Neverovatno koliko je sređena, koliko su im sela i gradovi lepo sređeni. Uopšte nemaju ovo urbanističko divljanje kao što je po Novom Sadu i Beogradu. Malo sam se raspitao među njima kako to uspevaju, kako je to moguće. I dobijem odgovor. Kompletna BiH je pod starnim protektoratom, niko od lokalnih samouprava ne može da donese bilo kakvu odluku dok tamo neki Nemac, Danac, Francuz, Holanđanin, . . . to ne aminuje. Znači, Bosnom ne upravljaju Bosanci već stranci a Bosanci koji se nalaze na funkcijama u vlasti su obične lutke, marionete. Bukvalno, ne može tamo neki Bosanac u tamo nekoj opštini u tamo nekom kantonu da preko noći odluči šta će se u gradu rušiti, kolika će spratnost biti, sa kojih starih objekata će se skinuti zaštita, . . . O tome odlučuje tamo neki stranac a Bosanac je tu da samo klima glavom i potpiše i udari pečat na dokument za koji je stranac dao saglasnost i dozvolu to i to može i sme da se uradi.
    Pošto tamo u rodnom kraju ne mogu da ruše i da zidaju kako im se hoće onda dolaze ovamo i rade po svome.
  • Mirko

    14.01.2022 12:07
    @Rasa sa salasa
    Ne treba grad da otkupi parcele i gradi parkinge, nego da kazni inspektore i investitore što parkinge nisu po propisima obezbedili.
    Nakaradnost bez granica.
  • favela

    14.01.2022 12:04
    Živite bre u faveli, pomirite se s tim. I nastavite da mislite da ste neka fantomska prestonica kulture. Možda sns kulture.
  • Diva

    14.01.2022 11:54
    Rasa sa salasa
    Svski tvoj komentar na bilo koju temu je botovski- zagrcno se hamburgerim da bog da. Navijas za vreme kada su gradom upravljali ujka rodni i bora solunac. Tada je gradska kasa opljackana a grad naruzen i sa ono malo investicija a investitori gradili bez ijednog parking mesta i katastrofalnog kvaliteta. Da izbacite hejterski odnos,laz i ostrascenost pa sugradjani zajedno da podnesu inicijativu za vise zelenila,parkinga,sport i decijih terena i ako treba i protest muslim da bi bilo vajde. Ovako vi politikanti izvrcete i koristite priliku da bi dosli na vlast i mozda vas gazda kupi i Liverpul. Vlast nece zbog vas ni gradjne realne da saslusa zbog vaseg upliva u sve pokrete,organizacije,inicijative... a i narod vas bas nece shvatite i menjajte se.
  • Ex Bacon

    14.01.2022 11:41
    ...
    Једва чекам рушење ЦК13. Дошао бих да припомогнем.
  • P

    14.01.2022 11:33
    Crnu kuću ne damo!!!!!!
  • gn

    14.01.2022 11:18
    opet radovi
    Zbog izgradnje novih objekata već 20 god. ne može normalno da se hoda ulicom Vojvode Bojovića, već morate da idete cik-cak ili pak čim se jedan projekat konačano okonča, kreće se sa novim. Taman su sada završili Socijalno... Dalje, setite se prekopavanja cele ulice, dakle, nema kraja. Da ne kažem da automobili i busevi jurcaju a tim putem puno dece ide u školu.
  • QQ

    14.01.2022 10:57
    Umesto crne kuce moze i parking, bilo bi korisnije.
  • Rasa sa salasa

    14.01.2022 10:56
    Novi regulacioni plan je isti kakav je i bio. U bocu. Tako da ne vidim prostora za neko iščuđavanje. Nije podignuta spratnost u ovom kraju, takva je bila i u prethodnom planu. Što se tiče Crne kuće, potpuno je irelevantno šta kaže plan, ako vlasnik kuće neće da je proda. Može da živi, i privređuje u toj kući još 1000 godina. Crna kuća je već bezmalo 15 godina okružena četverospratnicama.
    Ono što bi grad mogao da uradi, a da rastereti problem parkinga u kraju, je da sam otkupi pojedine parcele, koje su planom predviđene za izgradnjiu javnih garaža (picerija CIAO, iza vodovoda u Masarikovoj, u ulici Valentina Vodnika), i izgradi garaže. Problem bi bio da su ove površine promenjene u površine za izgradnju stambenih objekata, ali srećom nisu. Što ne znači da će u dogledno vreme ovde i biti podignuta neka garaža, ali je bar u planu. Da je NS neki odgovoran grad (ko što nije), on bi te garaže napravio da poboljša kvalitet stanovanja u ovom kraju grada, rastereti saobraćajnu infrastrukturu... Ali kako onda da se drmne lova? Nema leba od garaža. Budite sigurno, dok je gradonačelnik kleptoman na čelu grada, ovih garaža biti neće.
  • Rade

    14.01.2022 10:56
    Bosanizacija grada!
  • Pokojni Čika Franja

    14.01.2022 10:44
    ovome se Mora stati nA put!
    Crnu kuću da pipnuli niste, zlotvori jedni! Još se ovo završiti neće!
  • V

    14.01.2022 10:37
    V
    O ovome sam pisao jos pre vise od 2 godine! Gradnja se nemoze zaustaviti ko god bio na vlasti! Uskoro ce NS imati milon stanovnika sa okolnim mestima! Time je potraznja jos veca za stanovima i lokalima! Dobro je sto veci deo investitora pravi garazna mesta za svaku stambenu jedinicu u podrumu! E sada ako imate dvoje,troje auta platite garazno mesto! Jasam kupio stan u uzem centru grada sa jednim parking mestom! Drugi auto parkiram gde stignem sa stanarskom kartom!
  • Vozač

    14.01.2022 10:29
    Nije problem parking, problem je gde izaći kolima sa njega, nema mesta na ulicama da iz svake gareže izađe 50 kola.
  • Nomad

    14.01.2022 10:24
    To nisu urbanisti. To je gomila korumpiranih spodoba koje rade po nalogu željenog investitora.
  • ...

    14.01.2022 10:15
    "Povećanje spratnosti je problematično zbog već postojećeg nedostatka parking prostora, ali je u nacrtu predviđeno da se taj problem reši time što svaki novi objekat treba da ima i podrumsku garažu."

    Ovo ima smisla iskljucivo ako je u cenu stana ukljuceno i garazno mesto i minimum 1.3 garazna mesta po stambenoj jedinici. U suprotnom se dobija poluprazna garaza u svakoj zgradi i jos veci krkljanac ispred posto nema svako da kupi i stan i preskupo garazno mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna